Kuvia klikkaamalla näet ne suurempina!KOUVOLAN LVI-YHDISTYS KOLVI RY 50-VUOTTA JA SUOMEN LVI-LIITON LIITTOKOKOUS KOUVOLASSA 24.11.2017

 • Suomen LVI-liiton (SuLVI) liittokokous pidettiin Kouvolassa Hotelli Vaakunassa 24.11.2017
 • Liittokokousedustajia oli lähes kaikista jäsenyhdistyksistä, yhteensä reilut 80 valtuutettua. Valtuutettujen lisäksi juhlimaan oli saapunut hotorautaneuvoksia sulottarineen, liiton toimihenkilöitä ja muita alan vaikuttajia, eli vieraita oli yhteensä n. 120 henkeä.

  Liittokokouksessa vahvistettiin vuoden 2016 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä valittiin uusia henkilöitä liiton hallintoon toimikaudelle 2018-2019. KoLVIlainen liiton hallituksen jäsen Ari Hyvärinen ei ollut erovuorossa. Lisäksi hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018.
  Koulutustoiminta on hyvin tärkeää myös liiton taloudelle, joten viestinnän kehittäminen palvelemaan entistä paremmin SuLVIn tavoitteita on erittäin tärkeätä. Kokouksen yhteydessä kuultiin myös liiton toiminnanjohtajan ja viestintäsuunnittelijan esitykset tulevaisuuden näkymistä.

  Liittokokouksen jälkeen muilla yhdistyksillä oli mahdollisuus esittää onnittelut juhlivalle yhdistykselle.
  Lauantaiaamuna liittokokousvierailla oli mahdollisuus tutustua Putkiradiomuseoon Kaunisnurmen museokorttelissa, missä opastettu kierros valotti mainiosti eri aikakauden radiohistoriaa. Toinen tutustumiskohde oli Pienoisrautatiemuseo, joka sijaitsee satavuotta vanhassa Aseman koulurakennuksessa. Siellä mielenkiintoisen rautatieaiheisen näyttelyn rakentanut yrittäjä kertoi seikkaperäisesti miltä aikakaudelta mitkäkin laitteet olivat. Esiteellä oli koko Euroopassa käytetty junakalusto, näyttävästi tietokonesovelluksen ohjaamina.

 • Kouvolan LVI-yhdistys KoLVI ry:n 50-vuotisjuhlaa vietettiin 24.11 Ravintola Koskelassa Kuusankoskella.

  Koskelan sijainti ja miljöö loivat juhlavat puitteet juhlatapahtumalle. Juhlaamme saapui KoLVIn jäseniä puolisoineen, SULVIn liittokokousedustajia ja henkilökuntaa, yhteistyökumppaneita ja kutsuvieraita yhteensä yli 150 henkeä.
  Juhlan tervetuliaissanat lausui Kouvolan LVI-yhdistyksen puheenjohtaja Risto Aalto. Suomen LVI-liiton tervehdyksen toi liiton hallituksen puheenjohtaja Petteri Lausmäki. Juhlapuheen piti Kouvolan kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jani Heikari.

  Maittavan ja runsaan juhlaillallisen jälkeen julkaistiin yhdistyksen 50-vuotishistoriikki.

  Historiikin kirjoittaja Otso Tolvanen esitteli sitä kertoen myös millaisten vaiheiden jälkeen päädyttiin tähän julkaisutapaan. Historiikin lähteinä on käytetty yhdistyksen/jäsenten valokuvia, arkistoja ja jäsenten muistitietoja. Julkaistu historiikki on käytännössä kirjoitettu esitystavaltaan aiempiin nähden kokonaan uusiksi. Siitä iso kiitos mittavan kirjoitustyön tehneelle Otsolle. Historiikin taitto ja kieliasu on Liisa ja Pentti Harjun käsialaa. Myös koko juhlatoimikunta on osallistunut historiikin työstämiseen. Historiikkia on painettu 300 kpl. Se jaettiin liittokokousvieraille sekä kevään 2018 aikana sen saavat kaikki yhdistyksen jäsenet.

  Puheenjohtaja Risto Aalto ja kunniapuheenjohtaja Niilo Ukkonen luovuttivat ansioituneille jäsenille pitkäaikaisesta yhdistyksen eteen tehdystä työstä myönnetyt tunnustukset:

  Suomen LVI-liiton myöntämät ansiomerkit:
  Hopeinen ansiomerkki:
  Hannu Lemmetti, Mika Pullinen, Hannu Suuronen, Otso Tolvanen, Jari Vesalainen ja Seppo Väyrynen
  Kultainen ansiomerkki:
  Kari Aalto, Ari Hyvärinen, Seppo Hyvärinen, Eino Härkönen, Pentti Juutilainen, Pasi Pipatti ja Juha Rauta
  Kouvolan LVI-yhdistyksen myöntämät viirit:
  Ari Hyvärinen, Eino Härkönen, Vesa Hämäläinen, Ahti Mäkinen, Yrjö Määttänen, Harri Pöysä, Tapio Saarela ja Otso Tolvanen
  Kouvolan LVI-yhdistyksen kunniajäsenyyden ja kunniakirjat:
  Risto Aalto, Vesa Hämäläinen ja Pasi Laari

  Näiden jälkeen liiton hallituksen puheenjohtaja Petteri Lausmäki ja toiminnanjohtaja Tiina Strand palkitsivat vuoden 2017 LVI-yhdistykseksi valitun Tampereen LVI-tekninen yhdistys TaLVI ry:n, josta kiertopalkinnon otti vastaan puheenjohtaja Kalle Kanninen. Juhlassa oli mukana myös ansioituneita LVI-alan veteraaneja, eli Hotoraudan Vääntäjien Korkean Raadin Neuvoksia. Perinteen mukaan Neuvosten yleiskokouksessa syyskesällä hyväksytään muutamia yhdistysten taikka neuvosten tekemiä neuvosesityksiä. Valitut julkistetaan ja vihitään noviisi-Neuvoksiksi SuLVIn liittokokouksessa. Varttuneemmaksi Neuvokseksi pääsee osallistuttuaan Neuvosten kesäkokoukseen.


  Esittelyn ja vihkimisen suorittivat PjN Kalevi Hyvärinen, SihtN Tiina Strand ja RuuneperiN Heikki Anttonen. Tämän auvon, eli vihkimisen HVKR:n Neuvokseksi (Noviisina) sai kolme LVI-alan ansioitunuttta senioria: Tapio Kanerva, Pekka Leclin ja Jukka Pantsar. Kaikki he saivat yksilöllisen arvonimen ja siihen liittyvän krashaanin, sekä nauttivat rohkeasti lunastukseen kuuluvan, salaisen reseptin mukaan sekoitetun maljan.

  Tämän jälkeen ilta jatkui seurustelun ja tanssiorkesteri Amorin tahdeissa.
  Iso kiitos kaikille juhlaan osallistuneille ja sen onnistumiseen vaikuttaneille!  Lämpimät kiitokset kaikille juhlaamme osallistuneille ja niiden onnistumisen hyväksi eri tavoin toimineille!

  Juhlatoimikunnan puolesta, teksti Risto Aalto
  Valokuvat Pentti Harju

  SuLVIn sivuilla oleva kokousselostus: www.sulvi.fi/suomen-lvi-liiton-liittokokous-kouvolassa-24-25-11-2017/
  Takaisin Kuvia ja kertomuksia -sivulle!
  Takaisin Ajankohtaista -sivulle

   


02.03.2018 YM

 

Design provided by Free Website Templates.