logo

Hotoraudan Vääntäjien Korkean Raadin Neuvokset
Kesätapahtuma 2017 Lappeenrannassa

Propelihatut
Klikkaamalla kuvaa näet suuremmat kuvat!

Lappeenrannassa olivat meitä vastaanottamassa propelihattuiset Neuvokset Irma, Martti ja Jukka. He olivat rakentaneet ohjelman suurelta osin vanhan linnoituksen ja toisaalta alueella tehtävän voimakkaan kestävän kehityksen esittelyn ympärille. Tutustuimme monipuolisesti kaupunkiin kiertoajelulla mm. tuulipuiston, Lappeenrannan teknisen yliopiston (LUT) ja siellä saadun tietoiskun, sekä kiertokävelyllä keskustan kohteissa ja sankarihaudoilla. Noin 40 Sulotarta tutustui kesäkokouksen aikana linnoituksen moniin putiikkeihin ja kahvittelupaikkoihin.
Kesäkokouksessa käytiin läpi juohevasti Puheenjohtajaneuvos Kalevin vetämänä normaalikaavan mukaiset asiat. Paikalla olivat kaikki 61 ilmoittautunutta, joukossa neljä Noviisia. Kokouksessa kunnioitettiin kahta poisnukkunutta ja hyväksyttiin kolme uutta Noviisi-ehdokasta. Kunnianeuvoksen vaatimukset täyttyivät kuudelle ja heidät kutsuttiin Kunnianeuvoksiksi. Tässä joukossa on myös Yrjö Määttänen. Paikalla olleet neljä Noviisia suoriutuivan annetuista tehtävistä kiitettäväti ja heidät julistettiin Neuvoksiksi.


LUT numeroina
Klikkaa kuvaa!

Kiertoajelun aikana saimme ammattitaitoisilta oppailta runsaasti tietoa Lappeenrannan historiasta ja nykypäivästä. Unohtamatta myöskään kaupungin merkittäviä kehitysnäkymiä idän ja lännen porttina. Erityisen kiinnostavaa oli LUT:n voimakas kasvu ja panostus erityisesti kestävän kehityksen ja energiatuotannon alueilla. Niillä aloilla LUT pyrkii maailman huippuyliopistoksi ja niistä kakuista LVI-alakin pyrkii saamaan osansa. Kävimme myös tuotannoltaan merkittävän tuulipuiston yhden 3 MW:n tehoisen tuulimyllyn juurella ihmettelemässä sen kokoa!


Juhlaillallinen
Klikkaa kuvaa!

Juhlaillallinen nautittiin Saimaalla seilaten m/s Camillalla. Sää suosi, sillä pienet sadekuurot väistyivät aina kun olimme ulkona menossa taikka tulossa. Ruoka ja kaikki tarjoilut olivat hyvät, joten tunnelma oli korkealla, sekä osallistujat tyytyväisiä.
KoLVIsta kesätapahtumaan osallistuivan Niilo Ukkosen autossa mukana matkaten Yrjö Määttänen, Heimo Lehkonen ja hänen Sulottarensa Merja Huuhko. Kiitokset Niilolle ja kaikille mukana olleille, sekä oivallisista järjestelyistä vielä Irmalle, Martille ja Jukalle! Vuoden 2018 kesätapahtuma on Hämeenlinnassa.


Kuvat ja teksti Yrjö Määttänen


Kesätapahtuma 2016 Mikkelissä

Yhteiskuva
Osallistujat yhteiskuvassa, (klikkaa suuremmaksi, kuva SuLVI)

Vuoden 2016 kesätapahtuman järjestäjänä toimivat Mikkelin yhdistys ja - Neuvokset. Kesätapahtuman kantavana teemana oli Mikkelin toimiminen sodan aikana päämajana ja tietysti Marsalkka Mannerheim esikuntineen. Tapahtuma alkoi perjantaina asian mukaisesti, kun tulolounaaksi tarjoiltiin hernekeittoa soppatykistä Hotelli Cumuluksen terassilla. Infotilaisuuden jälkeen menimme vanhalle kasarmialueelle, jossa oli ensin Jalkaväkimuseon esittely Ritarisalissa ja sen jälkeen museokierros.
Lauantain iltamenot oli järjestetty Hotelli Heimariin, jossa oli ruokailun lomassa ohjelmalliset iltamat ja lopuksi tanssia.

Lauantain varsinaisessa kokouksessa oli tavanomainen esityslista. Kuultiin menneen vuoden asioita, kunnioitettiin poisnukkuneita, valittiin uusia noviiseja ja hyväksyttiin aikaisempia noviiseja neuvoksiksi. Valittiin entiset toimihenkilöt jatkamaan tehtävissään ja päätettiin tulevista tapahtumista. Sulottaret tutustuivat sillä aikaa Pappilaravintola Kenkäveroon ja sen pihapiirissä oleviin myymälöihin.

Viestikeskus Lokki
Jykevä Viestikeskus Lokki (klikkaa kuvaa)!

Iltapäivän ohjelmassa oli vierailu Päämajamuseossa ja viestikeskus Lokissa. Mikkelin klubilla käytiin nappaamassa Marskin ryypyt ja sen jälkeen luontevasti yhteiskuva Marskin patsaalla torin laidalla.

Pääjuhla oli Konsertti- ja Kongressitalo Mikaelissa. Oli vähän isänmaallista meininkiä, kun ruokailun jälkeen saimme nauttia vanhasta sotilasmusiikista. Esittäjinä olivat hanuristi Arto Kivekäs solistina vanhassa sotilaspuvussa esiintynyt tenori Kari Kanto. Vähän vielä massua kevennettiin tanssilattialla haitarimusiikin tahdissa.


Marskin ryyppy
Vuorossa Marskin ryypyt! (klikkaamalla suurenee!)

Sunnuntain aamupalan jälkeen olisi ollut vielä jumalanpalvelus, mutta jätimme sen aikataulullisista syistä väliin. Kiitos Niilolle taas hienosta kuljetuspalvelusta.

Kiitos Mikkelin Neuvoksille, ensi vuonna ollaan jälleen Saimaan rannalla, sillä Lappeenranta järjestää seuraavat kesäpäivät.
Teksti ja kuvat: Neuvos Heimo Lehkonen

KoLVIn Neuvoksista mukana olivat Niilo sekä Hemppa Sulottarensa kanssa!

Liitetiedostona on Neuvos Heimo Lehkosen ansiokas raportti kesätapahtumasta, tutustu tästä linkistä!


Kesätapahtuma 2015

Vuoden 2015 kesätapahtuman järjestäjinä olivat pääkaupunkiseudun yhdistykset. Tapahtumapaikkana oli Hotelli Rantasipi Airport Vantaa, josta retkeiltiin mm. Nuuksion Luontokeskus Haltiaan ja Tekniikan Museoon. Sulottaret kävivät Tuusulanrannan kierroksella ja Espoon taidekeskuksessa. Lisäksi oli kiertoajeluita ja lauantai-illan reipas iltajuhla. Kesäkokouksessa kuultiin menneestä vuodesta, kunnioitettiin joukostamme poistuneita, keskusteltiin ja sovittiin tulevista tapahtumista, valittiin uusia noviiseja ja hyväksyttiin aikaisempia noviiseja neuvoksiksi. Kesätapahtumaan osallistui n. 60 neuvosta ja n. 40 sulotarta.

Kiitokset ruuhka-Suomen eteläkolkkaan, seuraavan kesätapahtuman järjestävät Mikkelin yhdistys ja neuvokset!


Kesätapahtuma 2014

Yhteiskuva
Klikkaamalla saat suuremmat kuvat.

Vuoden 2014 kesätapahtuman järjestivät Tampereen Neuvokset. Ohjelma oli runsas ja monipuolinen mikä oli houkutellut suuren joukon neuvoksia sulottarineen tutustumaan paikkakuntaan, päättämään asioista kesäkokouksessa sekä tapaamaan tuttuja ja ennestään tuntemattomia.
KoLVI:sta mukaan olivat lähteneet Kunnianeuvos Niilo Ukkosen johdolla Yrjö Määttänen ja menomatkalla vielä Noviisina ollut Heimo Lehkonen Sulottarensa kanssa. Tapahtuman keskipisteenä ja kokouspaikkana oli Hotelli Rosendahl Tampereella.Kiertoajelu

Kesätapahtuman aluksi perjantai-iltana tehtiin laivamatka rehevään Viikinsaareen, ruokailun lisäksi tutustuimme saaren luontoon ja nautimme esityksestä Teatteri Operettigaalassa. Lauantain kiertoajelulla ruokailimme ja saimme kierroksen Näsinneulassa, tutustuimme uuteen Vuoreksen asuntomessualueeseen ja sen jätteiden putkikeräysjärjestelmään. Kiertoajelun viimeisenä kohteena oli todella mielenkiintoinen Poliisimuseo. Sulottarien ohjelmassa oli kesäkokouksen aikana muotinäytös ja tutustuminen Sara Hildénin taidemuseoon.


Noviisit

Neuvosten kesäkokouksessa esittäytyi SuLVIn uusi toiminnanjohtaja Tiina Strand, täydennettiin ohjeistoa ja valintakriteereitä. Valittiin uusia Kunnianeuvoksia ja SuLVIn syyskokouksessa nimettäviä uusia Noviiseja, sekä päätettiin muista esityslistan asioista. Kalevi Hyvärinen jatkaa edelleen puheenjohtajaneuvoksena kuten myös Yrjö Määttänen varapuheenjohtajaneuvoksena. Hyväksyttiin myös kuuden Noviisin työnäytteet ja heidät nimettiin täysivaltaisiksi Neuvoksiksi.

Kiitoksia Tamperelaisille järjestäjille, tapaamme taas ensi kesänä Helsingin seudulla Espoossa ja Vantaalla.

Nimeämistilaisuus 2013

Yhteiskuva
Klikkaamalla kuvaa näet suuremman kuvan.

Uusien neuvos-Noviisien nimeämistilaisuus järjestetään aina SuLVIn liittokokouksen illallistilaisuuden yhteydessä. Tällä kertaa kokous oli Savonlinnassa Saimaan norpan nimikkotapahtumana ja SaSeLVIn järjestämänä. Iltajuhlassa viisi Neuvosten kesäkokouksen valitsemaa LVI-alalla eri tavoin kunnostautunutta sai auvon tulla kutsutuiksi neuvosjoukon Noviisiksi. Yhtenä siinä joukossa oli myös KoLVIn Heimo Lehkonen, joka sai arvonimen Espanjan keila- ja keittiögolf Neuvos. Onnea Hempalle ja tervetuloa Noviisina Hotoraudan Vääntäjien Neuvosten kaartiin!


Kesäretki 2013

Vuoden 2013 kesäretkeä varten matkustettiin junalla pohjoiseen reilun 7 tunnin ajan. Määränpää oli siis pohjoisen Skandinavian pääkaupunki Oulu. Tapahtuma oli 16. - 18.8.2013.

Yhteiskuva

Oulu ympäristöineen tarjosi vierailleen mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Heti perjantaina tutustuimme Liminganlahden luontokeskukseen ja sen lintutorneihin. Luontokeskuksen näyttelyssä oli esillä uskomaton esitys lahdella havaituista linnuista, loistavia valokuvia kerrottinn olevan n. 4.000 kappaletta. Lisäksi oli kaavioita ja multimediaa. Iltaruoka oli keskuksen ravintolassa ja sen jälkeen kävimme myös kiikaroimassa lintutornissa. Hyttyset olivat jo varmaan lähteneet muuttomatkoille, koska niistä ei ollut juurikaan haittaa.

Lauantain ohjelmassa oli ensin virallinen kesäkokous, mukana oli lähes 60 Neuvosta, heistä 5 Noviisia. Kokouksessa muistettiin joukostamme poistuneita, valittiin uusia ja hyväksyttiin tehtävistään mainiosti suoriutuneet Noviisit täysivaltaisiksi Neuvoksiksi. Kuulimme katsauksen SuLVIn toiminnasta ja perehdyttiin myös Matrikkelin nettiversioon. Kaikki eri tehtävissä toimineet valittiin yksimielisesti jatkamaan myös tulevan vuoden ajan. Hyväksyttiin tamperelaisten hakemus ensi vuoden kesäkokouksen pitopaikaksi.

Sulottaret tutustuivat samaan aikaan Yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan koko lähes 50 hengen joukollaan.

Lauantain iltapäivän käytimme kaupunkikierrokseen, jonka aikana lounastimme upeassa Villa-Hannalassa ja tutustuimme Tietomaan ihmeellisyyksiin ja katsoimme siellä Tähtitiede -filmin. Lauantai-iltaan kuului hotellilla, ensin coctai-tilaisuus ja sen jälkeen iltajuhla, juhlaillainen ja viihdyttävä ohjelma. Myöhään illalla päättyikin kesätapahtuman virallinen ohjelma.

Kiitokset Oulun Neuvoksille täsmällisesti viedystä ja hyvin suunnitellusta kesätapahtumasta, nähdään sankoin joukoin 15. - 17.8.2014 Tampereella!

 

Kesäretki 2012

Vuoden 2012 kesäretki ja siihen liittynyt kesäkokous oli 17. - 19.8. Helsingissä ja Tallinnassa

Rautatietorin kokoontumispaikalta lähdettiin busseilla kiertoajelulle erilaista arkkitehtuuria esitteleviin kohteisiin Muotoilupääkaupunki Helsingissä. Yöpyminen oli laivassa ja aamun kiertoajelulla Tallinnassa jatkettiin arkkitehtuurikohteilla. Kiertoajelun lopuksi jalkauduttiin hiljakkoin avattuun, mahtavaan merenkulkumuseoon. Museo on rakennettu yli 100 vuotiaaseen lentovenehangaariin. Myöhemmin Tallinnan kaupungin vastaanotollakin Raatihuoneella voi tuntea historian siipien havinaa vuosisatojen takaa. Sunnuntaiaamun kesäkokouksessa valittiin kokouksen päättymisestä alkaneen toimintavuoden Puheenjohtajaneuvokseksi Kalevi Hyvärinen ja Varapuheenjohtajaneuvokseksi (Komissioneuvos) Yrjö Määttänen. Sihteerineuvoksena jatkaa "viran puolesta" Hannu Sipilä. Osallistujia retkelle oli yhteensä lähes 130 Hotorautaneuvosta ja Sulotarta.

Valokuvia Hotorautaneuvosten kesätapahtumasta


Panssari
Venehalli

Uusi Merenkulkumuseo esittelee hyvin laajasti merenkulkua, mm. vesitasolentokoneita, merimerkkejä, erilaisia vesi- ja jääkulkuneuvoja, sukellusvene sekä meripuolustukseen käytettyjä tykkejä ja panssarivaunu.


Kokous
Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina!
Matkalaiset

Kokouksessa oli lähes 70 neuvosta päättämässä alkavan toimintakauden asioista. Valittiin uusia noviiseja ja nimitettiin entisiä Neuvoksiksi. KoLVIa edustivat Kunnianeuvos Niilon johdolla neuvos Yrjö ja sulotar Kaarina.
HOTORAUDAN VÄÄNTÄJIEN KORKEA RAATI

Synty

Hotoraudan Vääntäjien Korkea Raati syntyi vuonna 1947, kun Lämpö- ja Vesijohtoteknillinen Yhdistys ry:n hallitus nimitti kymmenen yhdistyksen perustajajäsentä Hotorautaneuvoksiksi. Tämän jälkeen Raati on nimittänyt vuosittain uudet Neuvokset. Raati on SuLVIn epävirallinen veteraanikerho.

Tarkoitus

Raadin tarkoitus on ensisijaisesti myös leikillisellä tavalla osoittaa tunnustusta SuLVIn jäsenyhdistysten veteraaneille ja toisaalta seurata epävirallisena elimenä yhdistystoimintaa ja saattaa tarvittaessa Neuvosten mielipiteet luottamushenkilöiden tietoon.

Valituksi tuleminen

Raati valitsee itsenäisesti rahvaalta salassa pidettävin perustein uudet Neuvokset joukkoonsa. Yhdistyksen hallitus tai kaksi varttunutta Neuvosta voi tehdä ehdotuksen uudeksi Neuvokseksi.

Neuvoksia valittaessa otetaan huomioon, että:

  • ehdokas on hyvämaineinen, vähintään 55-vuotias liiton jäsenyhdistyksen jäsen
  • ehdokkaalla on erityisiä ansioita ja aktiivisuutta LVI-alalla työelämässä sekä yhdistystoiminnassa tai yhteiskunnallisessa toiminnassa
  • ehdokkaan aiemmin saamat LVI-alan huomionosoitukset sekä harrastukset tukevat ehdokkaan valintaa
  • vuosittain uusia Neuvoksia valitaan siten, että Neuvosten määrä on Raadin periaatteiden mukaan laskien järkevässä suhteessa liiton henkilöjäsenmäärään kyseisen vuoden huhtikuun viimeisenä päivänä.

Toiminta

Päätapahtumat ovat uusien Neuvosten valinta perinteisen Raadin kesäretken yhteydessä ja valituksi tulleiden virallinen nimittäminen SuLVIn tai sen jäsenyhdistyksen järjestämässä juhlatilaisuudessa.

Tittelit

Raati suo kullekin Neuvokselle yksilöllisen kaksoistittelin, jonka alkuosa ilmaisee leikillisesti asianomaisen ammattitehtävän ja jälkimmäinen osa hänen vapaa-ajan harrasteensa. Ulkoisena tunnuksena Neuvokset kantavat henkilökohtaista ammatti- ja harrastetunnuksin varustettua krashaania.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KoLVIn Neuvokset

Heimo Lehkonen


Heimo Lehkonen

Espanjan keila- ja keittiögolf Neuvos
Heimo Lehkonen on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 2013.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pasi Laari


Pasi Laari

Suomen LVI-imagon ja Uuden Polven Nostaja Neuvos
Pasi Laari on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 2010.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Risto Aalto


Risto Aalto

Asiantunteva Talotekniikkaneuvos ja Himohiihtelevä Moniliikkuja
Risto Aalto on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 2007.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yrjö Määttänen


Yrjö Määttänen

Merkittävä Laiteneuvos ja Varsinahkera atk-räpläri
Yrjö Määttänen on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 1997.

Yrjö Määttänen on nimetty myös Kunnianeuvokseksi vuonna 2017


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niilo Ukkonen


Niilo Ukkonen

Töräyttelevä Rakennuttajaneuvos ja Ajatusvalmis Yhdistysaktiivi
Niilo Ukkonen on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 1986.

Niilo Ukkonen on nimetty myös Kunnianeuvokseksi vuonna 2012


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahti Nyyssönen


testimonial

Moniharrastava LVI-insinöörineuvos ja Liukaskenkäinen Parketisti
Ahti Nyyssönen on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 1992.

Ahti Nyyssönen on poistunut keskuudestamme 20.3.2008


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Esko Vaateri


testimonial

Appistunturin Yhdeneuvos ja Kuusankosken Kohentaja
Esko Vaateri on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 1983.

Esko Vaateri on poistunut joukostamme 17.12.2012.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erkki Kailio


testimonial

Keräilevä Suunnitteluneuvos

Erkki Kailio on saanut Neuvoksen arvonimen vuonna 1979.

Erkki Kailio on poistunut keskuudestamme 22.07.2004.


 


17.4.2018 Kolvinet-ylläpito

 

Design provided by Free Website Templates.