Päivitetty 17.4.2018

Kuvia ja kertomuksia KoLVI:n tapahtumista

Klikkaa kuvia suuremmiksi!


KoLVIn 50 v-juhla Koskelassa ja SuLVIn liittokous Vaakunassa 24.11.2017

Jäsentemme ja heidän seuralaistensa lisäksi kanssamme juhlivat myös SuLVIn liittokokouksen osanottajat, Hotorautaneuvokset sulottarineen ja uudet Neuvokset. Juhlaväkeä oli kutsuvieraineen yhteensä yli 150 henkeä.

Juhlassa puhuttiin, jaettiin huomionosoituksia ja vihittiin uusia Noviisi-Neuvoksia Hotoraudan Vääntäjien Korkeaan Raatiin. Tietenkin myös syötiin, juhlittiin, tanssittiin ja tavattiin tuttuja.
Kiitokset mukavasta illasta kaikille mukana olleille!
Kuvia ja lisätarinaa, klikkaa tästä ja tutustu!


KoLVIn opintomatka Varsinais-Suomeen 8-9.9.2017

Opintomatka käynnistyi aamuvarhaisessa syyssäässä kohti Loimaata bussikuski Eskon ollessa puikoissa. Loimaalla oli tutustumiskohteena Vallox Oy:n tuotantolaitos. Vallox toimii pientalojen, rivitalojen ja päiväkotien/koulujen ilmanvaihtolaitteiden valmistajana.

Meitä oli siellä vastassa Kotimaan myynnin neuvonantaja Juha Suonsivu, myyntipäällikkö Antti Salakka ja koulutuspäällikkö Ali Aaltonen. Ensin kuultiin vankka katsaus Valloxin historiasta nykypäivään ja tuoteuutuuksista. Juha valotti koko Loimaan seudun historiaa kovin suurella asiantuntemuksella. Tehdaskierroksella saatiin hyvä käsitys siitä, miten nykyajan moderni, paljon robotisaatiota käyttävä tehdas toimii. Töitä paiskii n. 160 henkeä, jotta asiakkaalle voidaan toimittaa kohtuullisessa ajassa ilmankäsittelykojeita ja kanavistoja päätelaitteineen sekä oheistuotteineen. Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen nautimme hyvän lounaan isäntien seurassa, jonka jälkeen kiittelimme vieraanvaraisuudesta ja suuntasimme seuraavaan kohteeseen Turkuun Fläkt Woods- tehtaalle.

Fläkt-Woodsilla meillä isäntänä toimi turvallisuuspäällikkö Pekka Peussa. Saimme heti ensi kosketuksella todeta, miten nykypäivän tehdasvieraat otetaan vastaan. Kokoonnuttiin turvallisuushuoneeseen, missä käytiin läpi tehtaan turvallisuusasioita.

Tehdaskierros alkoi sillä, että turvakengät, suojaliivit ja suojalasit päälle ja sitten vasta kierrokselle. Kierroksen aikana nähtiin miten eri puhallintyyppien kokoonpano tapahtuu ja miten komponenttien logistiikka toimii, jotta tarvittavat osat ovat saatavilla. Peruspuhaltimen kokoaminen kestää ”vain” tunnin, siksipä ihmeteltiin miksi niiden toimitusaika on usein useita viikkoja!!!!!!!No syy toimitusaikaan lienee hallinnon tarvitsema aika.
Sieltä suunnistimme majapaikkaan hotelli Cumulukseen.

Saimme illlaksi vieraaksi SuLVIn hallituksen puheenjohtajan Petteri Lausmäen. Petterin opastuksella tutustuimme Turun ihmeellisyyksiin, Apteekkiin, Kouluun, Pankkiin ja lopuksi kävimme Kellari Ravintolassa nauttimassa illallisen. Kiitos siitä Fläkt Woods/ Juha Karjalainen
Illan aikana käytiin mielenkiintoisia keskusteluja niin SuLVIn kuin jäsenyhdistyksien toiminnasta kuin koko LVI-alan tilasta. No, mitä ovat koulu, apteekki ja pankki?????? Koulu on rakennettu 1889 ja siinä toimii tällä hetkellä Suomen suurin panimoravintola. Sisustus oli tehty vanhaa kunnioittaen, oli tosi hieno.

Apteekki on Koskenmäen rinteessä vuosisadan alussa rakennettu Turun Uusi Apteekki, joka toimii nykyään olutravintola. Vares-elokuvien baarikohtaukset on kuvattu siellä. Vanhaa kunnioittaen oli paikka entisöity.
Pankki on rakennettu 1907 ja ravintola tiloihin avattu 1993. Tämäkin paikka oli sisätiloiltaa hieno näyte siitä, kun vaalitaan vanhaa. Kaikki olivat arkkitehtoonisesti upeita, talotekniikkakin oli onnistuttu piilottamaan. Kiitos järjestelyihin osallistuneille ja mukana olleille aktiivi-KoLVIlaisille taas kerran mukavasta reissusta.
Reissuterveisin puheenjohtaja Risto

KoLVIn golf-kisa 7.9.2016 Kuusankoskella

KoLVIn golfkisa järjestettiin Eerolassa 7.9.2016 Koskigolffin kentällä Kuusankoskella. Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Osanottajia oli 9.
Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja pelisuoritukset sen mukaisia.
Erikoiskilpailuina oli lähimmäksi lippua väylillä 5 ja 14. Voittajat Risto ja Hemppa.

Golf-1
Ari Sydänmaanlakka, Risto Aalto ja Heimo Lehkonen
Golf-2
Marko Saarenpää, Marko Pirinen ja Heimo Lehkonen
Golf-3
Teemu Ripattila, Pentti Juutilainen ja Mika Pullinen

Pelimuotona oli pistebogey. Kilpailun voittajaksi 34 bogey-pisteellä selvisi Saarenpään Marko. Kilpailun kakkonen Pullisen Mika ja kolmonen Pirisen Marko.

Vuoden 2017 tapahtuma järjestetään elokuun lopulla.
Kuvat ja teksti: Risto Aalto

Kiitokset osallistujille ja onnittelut voittajille!


Opintomatka Tampereelle 11. - 12.9.2015

Ourex Oy

Opintomatkan ensimmäisenä kohteena oli Kangasalla sijaitseva työpisteiden poistojen johtamiseen ja käsittelyyn, sekä laboratioiden vetokaappien toimituksiin ja asennuksiin erikoistunut yritys, Ourex Oy. Päämiehiä on eri puolilla maailmaa ja työkohteita koko Suomessa. Kiitoksia Jarille ja kumppaneille esittelystä.

Wavin-Labko

Wavin-Labkolla kuulimme uusien pienkiinteistöjen käyttöön tarkoitetuista jätevedenpuhdistamoista, jotka ovat saavuttaneet erittäin hyviä testituloksia ja joiden käyttö- ja huoltokustannukset ovat hyvin pieniä. Sen jälkeen saimme kattavan katsauksen erilaisiin erottimiin, säiliöihin ja putkistoihin. Myös Kouvolan Keskuspuiston hulevesien imeytykseen käytetään Wavin-Labkon tuotteita. Tuotevalikoiman esittelystä kiitoksemme saavat Tatu ja Kai.

Jäteastiat

Vuoreksen uudella asuntoalueella on toteutettu jätteiden imukeräysjärjestelmä. Alueen kiinteistöjen läheisyydessä on kullekin jätelaadulle omat keräyspäätteet, joissa jätteet tiivistetään ja johdetaan putkissa ohjelmoidusti paketteina koontiaseman kuljetuskontteihin. Jätteitä hyötykäytetään niin paljon kuin on mahdollista. Suurille kappaleille on erillisiä keräyspisteitä. Siistiä ja hajutonta joten keräysaluetta laajennetaan. Kiitos esittelystä Hannu Koisti Pirkanmaan Jätehuollosta!

Hotelli Torni

Saimme tilaisuuden tutustua uuden Tampereen ylpeyden, Hotelli Tornin, kiinteistöautomaatioon. Konehuoneita on kaksi, alempi kellarikerroksesta huolehtii 7.kerrokseen saakka ja ylempi, 17. kerroksessa, ruokkii kerrokset 8 - 25. Laitteita ja automatiikkaa on runsaasti ja laitteet kookkaita, joten tilat on käytetty hyvin tarkkaan. Oppaanamme oli rakennsaikainen töiden valvoja Tapio Harjanne, joka saa kiitoksemme hienosta tilaisuudesta. Näköalabaari on rakennuksen 25.kerroksessa.

Mobilia

Vielä kotimatkalla poikkesimme tutustumaan Mobilian tieliikenne- ja automuseoon. Näimme siellä monia vanhoja tuttuja maamme teiltä. Nostalgisten muistojen lisäksi oli paljon uutta tietoa historiasta ja liikenteestä. Lisänäyttelyssä oli ralliautoilun historiaa ja runsaati entisiä vauhtihirmuja. Mielenkiintoista oli.
Paluumatkalla Niilo Ukkonen järjesti perinteisen urheilutietovisan. Sen voitti Heimo Lehkonen, onnittelut!
Kiitoksia kaikille mukana olleille ja niille, jotka jollain tavoin myötävaikuttivat matkan onnistumiseen!

Tehdasvierailu Haltonilla 8.9.2015

Haltonilla

Yhdistys vieraili Haltonin tehtaalla 8.9.15. Liekö poikkeuksellinen ajankohta karsinut joukkoamme iskuryhmän mittoihin. Laboratoriossa seurasimme toisaalla hotellihuoneen ja toisaalla yliopistosairaalan leikkaussalin ilmastoinnin testausta. Vaikuttavaa oli leikkaussalin ilmastoinnin suodatusteho esim. hiukasten suhteen. Tehdaskierroksella näimme tuttujen tuotteiden tehokasta valmistusta. Kiitos oppaille Sirkku, Ismo ja Ari.


KoLVIn opintomatka keväällä 2013 Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin.
image


Kuvallinen matkakertomus on liitetiedostona ja näet sen klikkaamalla TÄTÄ LINKKIÄ! Ole hyvä ja tutustu! Kertomuksen on laatinut Otso Tolvanen.

Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana!KoLVIn golfmestaruuskilpailut pidettiin Iitissä 30.8.13. Sää oli erittäin hyvä ja kilpailuun osallistui seitsemän pelaajaa. Kärjen osalta tulostaso oli jälleen hyvä.
Tulokset:
1. Ari Sydänmaanlakka   38 pistettä
2. Asko Mallat                 35 (puolustava mestari)
3. Juha Wallius               27
4. Heimo Lehkonen         26
5. Pentti Juutilainen        26
6. Juha Rauta                 23
7. Teemu Ripattila           18

Erikoiskilpailut:
Lähemmäksi lippua Ari Sydänmaanlakka
Pisin Drive Teemu Ripattila

Koska ensi vuonna on kymmenes kilpailu, niin aiheesta virisi sellainen keskustelu, että ensi vuonna voisi lähteä ratkomaan mestaruutta johonkin ulkomaille. Keskustelu jatkukoon!
Yhdistys kiittää palkintojen ja pelilippujen lahjoittajia!

Yhdistetty KoLVI:n syyskokous ja 45 v-juhlakokous

Sääntömääräisten syyskokousasioiden lisäksi kokouksessa palkittiin 45 v-taipaleen kunniaksi aktiivisia jäseniä hallituksen myöntämillä ansiomerkeillä.

image

SuLVI:n hopeisia ansiomerkkejä oli myönnetty 5 kpl, saajina ovat: Pertti Katajamäki, Pasi Pipatti, Juha Rauta, Matti Salovaara ja Esa Virtanen.
SuLVI:n kultaisia merkkejä on myönnetty seuraaville: Aapo Heimala, Sirkku Heikkilä, Heimo Lehkonen, Yrjö Määttänen, Harri Pöysä ja Pertti Rautjärvi.

image

Kokouksen jälkeen vuorossa oli pumppuvalmistaja Kolmeks Oy:tä edustavan Mauno Pakarisen esitys. Yleiset tiedot selvisivät yritysvideolta, jonka jälkeen oli yksityiskohtaisempi tuotannon esittely. Kolmeks on Suomen menestyneimpiä pumppualan yrityksiä, jonka tuotanto jakaantuu pumppuihin, sähkömoottoreihin ja LVI-myyntiin. Kolmeksin pumpputuotannon erikoisalana on lämmitys- ja jäähdylaitteiden keskipakopumput.


KoLVI:n pikkujoulumatka Pietariin 2012

KoLVI:in yhdistetty kesäretki/pikkujoulumatka suuntautui laivalla Pietariin 19.-21.10.2012. Matkan järjestelyistä vastasi AriAl-Travel. Matkalle osallistui 18 yhdistyksen jäsentä ja 16 avecia. Syksyisen harmaassa säässä matka satamaan taittui linja-autolla ja laivaan meno oli Suomessa mutkattoman nopeaa.

Yhteisellä illallisella todettiin laivan tarjoilujen olevan monipuolista, ruoka oli hyvää ja sitä oli vähintään riittävästi. Tässä kohdassa voidaan mainita, että matkan juomapuolen tarjonta oli poikkeuksellisen runsas - kiitos juomarannekkeiden, jotka pian saivatkin uuden nimen, "hupiranneke". St. Peter Linen iltaohjelma oli molempina iltoina loistava ja venäläinen ohjelma oli viihdyttävää. Kitaristit, viulistit, saksofonistit, laulajat, taikurit tarjosivat vaihtelevaa ohjelmaa ja välillä saatiin nauttia Pietarin balettikoulun tanssijoiden tanssiohjelmista. Jälkimmäisenä iltana raikuvimmat ablodit sai ilmiömäisen löysäranteinen balalaikan soittaja.

Aamu Pietarissa koitti ja jonotus tullimuodollisuuksiin. Oppina seuraavaan Pietarin laivamatkaan oli: ole ensimmäisten joukossa laivalta poistuessa, etsi lyhyin jono ja etuile tarvittaessa. Viisumivapaa laivamatka on erittäin mukava tapa tutustua tähän kauniiseen Itä-naapurin suurkaupunkiin, mutta tullikäytännöissä ja etenkin sen nopeudessa, on parannettavaa. Kun enemmistö oli bussissa n. tunnin jälkeen, lähdettiin kauniissa ja harvinaisen lämpimässä (+17'C) säässä kaupunkikierrokselle. Loput tullijonottajat tulivat tullista selvittyään taksilla sitten perässä. Matkalla meillä oli oppaana hyvää suomea puhunut vanhempi rouva, joka oli suorittanut kieliopintonsa Neuvostoliiton aikana yliopistossa. Kiertoajelulla tutustuimme merkittävimpiin Pietarin nähtävyyksiin ja reitillä esiteltiin mm. missä Mannerheim oli opiskellut ja asunut.

Alkujaan kaupunki oli tarkoitettu ainoastaan linnoitukseksi ruotsalaisten hyökkäyksiä vastaan ja sen ensimmäinen rakennus olikin Pietari-Paavalin linnoitus. Pietarin perusti Neva joen suulle Pietari Suuri 1700-luvun alussa. Pietari on aina ollut suomalaisille merkittävä kaupunki, mm. 1800-luvulla asui kaupungissa n. 24000 suomalaista.

Bussista käsin kiersimme joitakin keskusta-alueen nähtävyydet kuten mm. Pietari-Paavalin linnoituksen, Iisakinkirkon (jonka rakentaminen kesti neljäkymmentä vuotta), verikirkon, risteilijä Auroran, kesäpuiston, Pietari Suuren ratsastajapatsaan. Pietarin historian ohella kuulimme myös palan Venäjän historiaa, josta Neuvostoliiton aikakausi ei ollut loistokkaimpia. Kuulimme, että tuona aikana oli hävitetty Venäjällä 10.000 kirkkoa ja Neva-joen rannan kirkostakin oli tehty luistinrata. Taukoa pidettiin matkamuistomyymälässä virvokkeita nauttien.

Kaupunkikierroksen jälkeen oli lounas, joka nautittiin Eremitaasin läheisyydessä ravintolassa ja sieltä siirryttiin Palatsiaukion läpi Eremitaasin opastetulle kierrokselle. Valtavan kokoinen Eremitaasi koostuu useammasta rakennuksesta, joista yksi on Talvipalatsi. Opaskierroksella saimme kuulla Eremitaasin historiaa, siellä eläneistä hallitsijoista ja heidän tavoistaan. Taideteoksia on Eremitaasissa ähkyyn asti ja opas kierrätti meitä sujuvasti vain muutamiin teoksiin tarkemmin pysähtyen. Noin viiden Eremitaasi-kilometrin jälkeen palasimme bussille entistäkin sivistyneempinä ja matka takaisin laivalle alkoi. Kotimatka laivalla sujui vähintään yhtä juhlallisissa pikkujoulutunnelmissa kuin tulomatkakin ja matkasta väsyneinä oltiin sunnuntaiaamuna takaisin Helsingissä. Bussimatka Helsingistä Kouvolaan oli yksi hiljaisimmista KoLVI:n matkoista. Rankkaa tuo matkustaminen.

Retkeläiset Yhteiskuva matkalaisista menossa Eremitaasiin
Iisakin kirkko Kiertoajelun aikana tutustuttiin myös Iisakin kirkkoon

Keisarillinen tuoli Tähän saakka pääsivät keisarin tapaamiseen saapuneet

Matkan kuvia Vesa Hämäläiseltä,
klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana!
Sanallinen matkakertomus on Otso Tolvasen käsialaa.


KoLVI:n tutustumiskäynti kauppakeskus Veturissa!

KoLVI teki 17.10.2012 tutustumiskäynnin kauppakeskus Veturiin tutustuen LVI-valvoja Juha Loisan ja kiinteistöpäällikkö Harri Tikan opastuksella tämän Kaakkois-Suomen suurimman ostoskeskuksen talotekniikkaan. Kiinteistön pinta-ala on n. 48.000 m², joten energiaratkaisulla on suuri merkitys. Maalämmöllä katetaan n. kolmannes energiantarpeesta, loput kaukolämmöllä ja sähköllä. Lämmitysratkaisut, lämmön talteenotto, led-valaistuksen hyväksikäyttö, huolelliset lämmöneristykset, sekä tarkka ohjaus- ja valvonta-automaatio auttavat tavoitteiden saavuttamisessa.

image

Maalämmön ottamiseksi on porattu kallioon lämpökaivoja yhteensä yli 2 km. Lämmitystehoa on n. 1.500 kW, joten laitteiden tulee olla aika mittavia. Samaa laitteistoa käytetään myös toisin päin, eli kesällä kiinteistöä jäähdytetään siirtämällä lämpöä maaperään lämpökaivojen kautta. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana!


image

Ilmastointivyöhykkeitä on useita, kuten laitteitakin. Näitäkin suurimpia on 4 yksikköä. Ilmastointilaitteet ovat tulleet tehtaalta valmiiksi koottuina paketteina. Työmaalla on liitetty vain kanavat ja verkot. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana!


Kiitokset esittelijöille ja mukana olleille!

 


Lyhyesti


kolvi-logo

Vanhempia kuvia ja kertomuksia näet aikaisemmalta KoLVI:n verkkosivulta alla olevasta linkistä:

Vanhat nettisivut

Vanha sivusto on tilanteen 11.12.2011 mukainen.kolvi-logo

Lähetä kuvia ja kirjoituksia KoLVIn tapahtumista!
Varmista, että Sinulla on lupa kuvien julkaisemiseen!


kolvi-logo

Voit käyttää Palautelomaketta, sähköpostia tai vaikka käsin kirjoitettua viestiä!
Kaikki kiinnostavat tapahtumatiedot ovat tervetulleita. Ainakaan vielä ei tila ole loppumassa!
Terv. Yrjö


17.4.2018 Kolvinet-ylläpito

 

Design provided by Free Website Templates.